ponedeljek, 29. marec 2010

FIČO

V naslovu našega podjetja imamo: ORGANIZACIJA IN IZVEDBA POROK IN DRUŽABNIH DOGODKOV. In tako smo se ta vikend udeležili družabnega dogodka. Prav zaprav smo tam delali, a hkrati uživali.
Bili smo na tretjem srečanju Fičkov, ki ga organizira Fičo klub Slovenija.
Zbralo so se 104 Fički.
Prav zanimivi so. Ko zabremza, kar misliš, da se ne bo ustavil in bo zapeljal čez tebe. Ampak nič hudega, saj zgleda tako majhen in lahek, da si misliš, da se ti ne bo nič zgodilo.

četrtek, 25. marec 2010

POROKA MALO DRUGAČE

Nekateri so še vedno za klasiko, medtem, ko si nekateri želijo nekaj drugačnega in drznega. In prav je tako. Nikakor ne obsojam tistih, ki se želijo poročiti v gostilni med štirimi stenami , prilimanimi na stole. Če bi se morali taki pari, poročiti na prostem, bi verjetno trpeli in jim poroka ne bi ostala v najlepšem spominu. Zato se zavedamo, da stil poroke, kakršnega pripravljamo ni za vsakogar. In če smo pošteni, priznam, da je tudi cena nekoliko višja, kot poročna svatba v gostilni.

Kaj pa so prednosti takšne poroke?
Poroka v objemu narave je predvsem gibljiva in aktivna. Tudi kadilci niso nikoli ločeni od nekadilcev.
Hrana je ponavadi samopostrežna, kar pomeni, da si vsak vzame kolikor želi, kar želi in kadar želi.
Takšen stil poroke je raj za otroke.
Celotna poroka je bolj sproščena, a še vedno elegantna in na visokem nivoju.

V primeru poroke v naravi, pa se lahko pripravi tudi poroka v smislu piknika, kar pomeni, da je hrana bolj okrnjena oz. prilagojena pikniku (kotleti, ražnjiči,...), šotor brez zaves, skromnejša dekoracija, protokol se odvija v popoldanskem času in se zaključi pred temo in s tem niso privarčujete z montažo light showa.

Druga skrajnost pa je poroka v naravi v naj glamuroznejšem sijaju.




sreda, 24. marec 2010

NOV DAN

Šele danes smo lahko zadihali po sejmu.

Ko stojiš sredi šotora, okrašenega in dodelanega do zadnje podrobnosti se šele zaveš kako si majhen proti delu, ki ga opravljaš. In prav to ti da zalet da stopiš v novo sezono z novo, pozitivno energijo, polno novih in odštekanih idej. In prav vse to, se to trenutno dogaja v meni.

Sejem poroka je bi (vsaj za nas) ZELO uspešen. Zapolnili bomo še proste termine:)

Poleg uspeha in pohval, ki smo jih dobivali na našem razstavnem prostoru, smo odlično izpeljali program na odru: Od zaroke do poroke, metanje šopka,...

Ni kaj, vsi, ki smo bili zadolženi za izvedbo sejma, smo se potrudili 100%. Vse zahvale Sabini (cvetličarki), Robiju (gostilna Glažuta), Gorazdu, KOTV, Domnu, celjskemu sejmu, ker so nam dali priložnost, da smo pokazali kaj znamo in na koncu tudi najini družini in sosedi, ki je čuvala otroke.

nedelja, 14. marec 2010

SREBRNO, RUMENO, RDEČE

Preden se z družinico odpravimo na lep nedeljski, sončen izlet še nekaj besed o ...

Kako izbrati pravi prstan? Najprej se vprašajta ali ga bosta sploh nosila - predvsem on. Potem izberita barvo zlata: rumeno zlato, belo ali rdeče zlato. In da ne boste mislili barva 'bela' in rdeča, nista pobarvano rumeno zlato, kot nekateri mislijo. Zlatarji z mešanjem različnih snovi (baker,...), dobijo različne barve in odtenke. Nato izberite širino prstana. Če bo prstan širši, bodita pozorna, da bo prstan od znotraj zaokrožen kot luna, da se cela površina prstana ne drži prsta. Neveste ponavadi izberejo prstan s kamenčkom briljantom. Če želita privarčevati in vseeno imeti kamenček v prstanu, izberita manjši kamenček. Velikosti se začnejo pri 0,01, 0,02 (kar je že kar primeren za poročni prstan in je dobro viden, tudi če je le en). Na zadnje izberita ver ali misel, ki bo gravirana na notranji strani prstana.
http://www.najina-poroka.com/novice/aktualni-porocni-clanki/2010/gravura-na-porocnih-prstanih/

Pri izbiri prstana si vzemita čas, obiščita več zlataren, kajti cene se med zlatarnami zelo razlikujejo. Če pa želita biti drugačna, univerzalna, pa si dajta naredit prstan po naročilu.
http://www.zelimo.si/poroka.phpsubaction=showfull&id=1232457870&archive=&start_from=&ucat=6&

četrtek, 11. marec 2010

S POLNO PARO NAPREJ

Končo sem zopet pri zdravju :)



Fantje se že dolgo, s polno paro pripravljajo na sejem: perejo šotor in pripravljajo opremo, jaz pa šele začenjam. Skoraj vsi sedežni redi so že končani, sedaj me čakajo še jedilni listi in vabila. Vse mora biti barvo usklajeno z dekoracijo, ki jo pripravlja naša cvetličarka ter z naravnimi materiali, ki bodo uporabljeni v aranžmajih. In komaj že čakam naslednji četrte, ko bo naš razstavni prostor dobival končno podobo. Naša cvetličarka VEDNO preseneti s fenomenalnimi idejami. In vem, da tudi tokrat ne bo nič drugače.
Med drugim pripravljamo tudi: žrebanje manjših daril, rezanje torte, metanje šopka,...
Sem kar malce žalostna, da ne bom mogla biti ves čas prisotna na sejmu, vendar družinica ima prednost.
Hkrati, pa ko pripravljavm vse za sejem, dobivam mnogo novih - super idej, ki jih bom realizirala po sejmu oz. ko bo zopet prišel čas.
Te dni pripravljam tudi mnoga unikatna vabila za poroke, ki se začnejo v mesecu maju.

V času, med pripravami na sejem, smo tudi že opravili prve sestanke z našim zlatarjem B., ki izdeluje unikatne poročne prstane. Najprej bo pripravil srebrne vzorce, nato šele pridejo na vrsto pravi zlati (beli, rumeni, rdeči) prsani in na koncu še gravura.

Zdaj pa grem nabirat moč, da nov dan!

torek, 2. marec 2010

SEJEM POROKA IN FLORA


Oooo groza. Koliko dni že nisem pisala bloga. Žal družina zahteva svoj čas. Če pa smo zraven še bolni pa je še težje.
Namesto, da bi v našem novem salončku pripravljala izdelke za celjski sejem FLORA IN POROKA (19.-21- marec), doma zdravim svoje grlo in nos in čakam da vročina pade. A kljub temu bo naš razstavni prostor na sejmu nekaj posebnega. Štiri različno dekorirane mize na temo štirje letni časi: uporabili bomo temu primerne barve in materiale. Poleg rožic se bo na mizah ponujala tudi hrana našega cateringa. Naš animator in DJ Goti bo vse tri dni povezoval in vodil program, ki se bo odvijal na sejmišču. Poleg vsega tega pa pripravljamo nagradne igre in prav posebno bogato prvo nagrado za tiste, ki si resnično želijo poroko v naravi.