ponedeljek, 19. julij 2010

KAJ KUPITI IN KAJ IZPOSODITI

Verjetno se vam ob pripravi na poroko večkrat poraja vprašanje: kaj se izplača kupiti in kaj izposoditi.
Ali se splača kupiti kozarce za penino?Ali si jih izposoditi? Cena izposoje kozarca stane od 0,20 - 0,30 EUR. Ali raje najeti catering, ki bo vsem svatom postregel penino?
Priporočam vam najem cateringa. Medtem, ko imate vi civilni obred natakarji poskrbijo za penino. Ni vam potrebno angažirati prijateljev, ki so bili tako kot vsi ostali svatje povabljeni na vajino poroko. Prijateljem je težko reči NE in hkrati bi bili tudi oni radi z vami na slavnostnem obredu. Če kupite kozarce, potrebujete tudi mize, prte. In ne pozabite: na koncu je potrebno vse to tudi pospraviti in oprati.

Kaj pa nakup ali izposoja vaz, ki bodo krasile mize v gostišču ali šotoru. Drage neveste: kaj boste počele z 10 ali še več enakimi vazami. Morda je cena izposoje za kanček nižja od nove vaze. Vendar zavedajte se: kje boste to imele doma kasneje pospravljeno, kdo vam bo vse to dostavil na sam kraj poroke. Ponavadi cvetličarji dostavijo tudi le svoje cvetje in si morate v svoje vaze sami postaviti rožice. Verjetno ste si rekle:'Ah, nič takega!' Ja??? V soboto zjutraj ko boste živčne in se vam bo mudilo, bodo rože v gostilni zadnja skrb. 'Saj bo to naredila priča.' Tudi ona bi se rada mirno pripravila na ta poseben dan.


V teh vročih dneh, nikoli ne vemo ali bo vreme zdržalo ali bo kakšna nevihta. Nič hudega nakup 'arafatov'. Najmanjši problem. In s čim ga boste fiksirali v tla (še posebej, če je asfalt, tlakovci,...). Verjetno si ne predstavljate poroke, da bi celo noč gledali v zrak, kdaj se bo mimo pripodil kakšen črn oblak in boste morali svate zadolžiti:' Če želite biti suhi, si naj vsaka mizi postavi svojo streho.' Kaj???? In koliko jih potrebujete, da boste pod njih spravili vse svate. Dva ali trije na domačem vrtu, v kasnejšem času, res ne bi škodili. Kaj pa 20??? Mislim, da se tudi tu nakup ne obrestuje.

sobota, 17. julij 2010

POROKA KOT SE ŠIKA

Končno je prišel čas, da sem se usedla za računalnik in objavim slike od sobotne (10.7.) poroke.

Že od nedelje naprej premišljujem kako bi se reklo tej poroki ... sanjska?, neprecenljiva?, nepozabna?,... Naj slike govorijo poročno zgodbo:)

Civilni obred se je odvijal na Brdcah na Štravsovi domačiji.

Poročna svadba se je odvijala pod šotorom na Dobrni.


SREČNO GoLoTI

sreda, 7. julij 2010

CVETKE

... in to ne tiste cvetke, ki rastejo na travniku ali pa tiste, ki jih prodajajo na tržnici,... temveč tiste cvetke, ki se zgodijo v zakulisju poroke.
Ja, poroka je kot eno velko gledališlče z režiserjem, scenografom, kostumografom, luč mojstrom, maskerjem in frizerjem in seveda z glavnim-a igralcema in stranskimi vlogami ter gledalci. In do sedaj se je še vsaka romantična drama končala srečno! A brez zapletov, tudi tu ne gre. In v takem primeru so organizatorji porok idalni režiserji, ki celotno 'predstavo' izpeljejo brez hibno in so prisotni na sami premieri 'predstave'.
Le kaj bi naredila nevesta, ko ugotovi, da se ji na zadnji plati pozna odtis usnjenega sedeža old timerja? Kaj se zgodi, ko mladoporočenca ugotovita, da jima je zlatar naredil premajhne prstane? Kaj se zgodi, ko se strga nevestina poročna ogleka? Kaj se zgodi, ko nevesta doma pozabi svoj šopek? In kaj delajo svatje medtem ko dobro uro čakaj matičarja in pooblaščenca, ki zamujata? In kaj naredita mladoporočenca, ko se na svatbi pojavijo tudi tisti, ki so bili povabljeni le na obred?
... mnogo je takih cvetk, ob katerih se točijo solze žalosti in solze smeha... A rešitve vedno obstajajo. V tistem trenutku je dobro imeti nekoga, na katerega preložiš delo, ki te v tistem trenutku otesnuje in spravlja v obup.

Še mnogo je cvet, o katerih ne bom pisala, ker so presegle meje vsega :)

In tudi to je čar organizatorja porok.

ponedeljek, 5. julij 2010

VIJOLIČNA

Preden se začnemo pogovarjati o celotni podobi poroke, je potrebno izbrati barvo, ki bo rdeča nit poroke.
Tokratna sobota bo obarvana v udarno vijola barvo. vse bo vijolično ... še njeni po polnočni čevlji bodo vijolične all*star-ke. Ja,... nekateri si upajo biti drzni.

In ker bo ta poroka resnično velikaaa, so že danes fantje odšli postavljat in pripravljat teren. In če bo šlo vse po sreči, bodo v sredo zvečer prišli domov. Aha, žene in otroci smo ta čas sami doma. Vendar čas bo hitro minil, ker je še toliko priprav: sedežni redi, jedilniki, priprava prtičkov za kombinacijo z zahvalami za svate (kuliji z njunim logom), pentlje za stole,... In čistilnica ter sortiranje belega perila, ki ga je za 162 svatov ogromno.


Vsi smo malo živčni, predvsem T., ki upa, da bo vse kot je treba:), predvsem, da bo vreme zdržalo in ne bo kakšnih hudih naurij, z močnimmm vetrom.

In ob vsem živčnem dogajanju, nas razveselijo meili: '... Beautiful wedding day, everything was perfect! Congratulations for your service we are very happy for all!!! Than you thank you very much...' In tako uspešno smo zaključili poroko v Italiji:)

Tako jaz grem spat, fantom pa ...veselo postavljanje!

petek, 2. julij 2010

BUUUM

Kdo bi si mislil, da smo si med vso gužvo lahko privoščili tri dni dopusta. Uživancija na najvišjo potenco!!! In ko smo se vrnili ... buuum ... kot bi skala padla iz 5m višine, treščila ob tla in se razdrobila ... in bili smo zopet v realnem svetu ... delo ... delo ... delo.
Jutri imamo v Kamniku... hmmm... neki kolesarji in zvečer koncert TABU-jev in mislim da Billysi in v nedeljo zopet kolesarji. Vmes še eno majceno poroko na Zapricah, naš catering pa jutri odhaja v Italijo tudi na poroko.

In nato šotor selimo v Dobrno, kjer bo poroka za 160 ljudi:)

Preteklo soboto smo izvedli še eno zelooo uspešno poroko. Bilo je čudovito brez napakic.



Tudi vreme je poskrbelo za popolnost. T. se je vrnil domov ob 8ih zjutraj, ker si je želel na vsak način ogledati sončni vzhod... :) Ja, tudi to je čar poroke oz. dežuranja na poroki skozi vso noč.

In tak tempo poskrbi, da šudenti-ke, ki delajo pri nas, ne zdržijo dolgo:( Tako se vsako sezono zgodi, da kdo odide. Tokrat je to storilo dekle, ki je bila vsako soboto prisotna na porokah na Zapricah in nato, včasih tudi pozno v noč, pomagala pri pomivanju kozarcev. Temu se reče pomoč pri organizaciji porok.