torek, 28. september 2010

PO NOVE IDEJE

Kavč je očiščen (sedaj ima tri dni časa, da se posuši), otroka sta v varnem varstvu in spita, kovčki še niso spakirani, adrenalin je na višku. Jutri ob 7.25 je let za London. Vem, še kako hitro bo tu sobota in najina vrnitev, polni kovčki in vsakdanje delovno življenje.

Za tiske oz. za vse, pa le tale link http://www.nationalweddingshow.co.uk, od lanskega sejma.

ponedeljek, 27. september 2010

POROČNI SEJEM V LONDONU

Danes je eno leto od kar pišem blog:)

Še bolj pomembno pa je, da greva z T. v sredo zjutraj v London na največji poročni sejem - juuuuhuuuuhu... Zdi se mi, kot da sva bila v Londonu pred nekaj tedni, pa je minilo že celo leto. Zopet sva polna pričakovanj in upanja, da najdeva kaj novega za Slovenijo. V petek bova obiskala sejem, še prej pa kar nekaj poročnih trgovin z vabili, tortami, poročnimi drobnarijami in drugimi stvarmi, ki spadajo k poroki. Če ne drugega, bova domov prinesla nove revije iz katerih bomo pobirali ideje za dekoracijo, vabila,...

Kakšno minutko pa bova tudi pozabila na posel in se imela luštno v dvoje.

četrtek, 23. september 2010

DEŽ...
kakšna sreča, da prejšnjo soboto nismo imeli prevelikega problema z dežjem. Naš šotor je stal na Malem gradu v Kamniku, ki je služil kot streha za civilni obred mladoporočencema in svatom.
Poroka na gradu Zaprice pa je bila v dvorani, ki je bila prav prefinjeno in igrivo okrašena:)
Kljub slabemu vremenu je bilo super!
Do petka smo razprodali vse poročne dežnike in upam, da jutri dobimo novo pošiljko.

SONCE...
nas je razveseljevalo še prejšnjo soboto. Ni lepšega kot civilni obred na prostem ob Zbiljskem jezeru.
Pozitivno razpoloženi svatje in v pričakovanju mladoporočenca ob glasbi Samuela Lukasa - odlično!

petek, 10. september 2010

ORL

Dan se je začel na hitro. Ko cela družina zaspi je to katastrofa. T. bi že pred 5 minutami moral biti na terenu, jaz pa čez 50 minut v salonu - ni krize, če ne bi bilo potrebno preobleči in nahraniti dveh otrok. Malo sem zamudila, a ni bilo panike.
Nato pa urejenje beline, pisanje protokolov in nato ... že spet oblačenje stolov in delanje mašnic. Čas je tako hitro minil, da sem morala po J. v varstvo. In zlomka: ta kampanija za župane in njihov propagandni material!!! J. je tekal na okoli z veternico v ustih (ja, to pač počnejo otroci), se zaletel v avto in si palčko porinil v mehko nebo. Katastrofa!!! Zdravstveni dom, napotnica, Ljubljana ORL... Na srečo se je končalo brez šivov, le z jokom od bolečin, ki traja že cel večer.
Tudi to spada h organizaciji porok. Večina nas nekega dne postane starši in to so vsakdanji problemi, ki pridejo z otroki.

Jutri je nov dan, poln nasmehov in srečnih trenutkov:)

9.9.2006

Takole pa je zgledala najina poroka.




četrtek, 9. september 2010

DAN PRED POROKO - olajšajte si delo

Ponavadi je tako, da začnemo poroko načrtovati kar nekaj mesecov pred samim dejanjem. Nekatere poroko načrtujejo tudi leto prej ali še dalj časa. A vedno se zgodi, da čas tako hitro mine, da je mimo grede tu petek pred soboto - pred dnevom, ko bo poroka. V prepričanju, da imamo že vse pripravljeno, se vedno zgodi, da v petek norimo naokoli, raznašamo stvari, poberamo piškote pri vseh babicah in tetah,...
Ta dan si poskušajte čim bolj poenostavit, da ne boste utrujene, kajti bodite prepričane, da boste zadnjo noč bolj slabo spale:) S svojimi domačimi slaščičarkami se poskušajte domeniti, da vam vse slaščice pripeljejo domov. Če to ni mogoče ponj pošljite sestro ali brata ali kakšno svojo dobro kolegico.
Prav tako se s svojima pričama že dosti prej pogovorite glede vsega protokola: kako bo zgledalo, kaj od njiju pričakujete,...
V primeru, da ste se odločile, da bo pri vaši poroki prisoten tudi organizator poroke, pa si zagodovite, da boste vse stvari, ki jih mora on dobiti od vas oz. vi od njega, že vse urejeno dva tedna pred poroko ali vsaj teden dni prej!!!

Naj vama dan pred poroko ostane v lepem spominu: pojdita na kosilo, nevesta na manikuro, zaročenec pa k frizerju, zvečer si privoščita romantičen film. V primeru da boste prespale doma in vama kolegi ne pripravljajo šrange, pa si s sestro, bratom ali mamo naredite prijeten večer ob kakavu in spominih na mlade dni.

Ljubezen je nekaj lepega... danes z T. praznujeva štiri leta poroke! Praznujeva??? On postavlja ozvočenje za Narodne noše, jaz pa sedim za računalnikom. Ko bo čas bova vse nadoknadila.

sreda, 8. september 2010

POROKA, NARODNE NOŠE in SEJEM

Ne morem verjeti ... skoraj je že sobota.
Ta teden me čas ne bo prehitel - juhuhu. Skoraj vse imam že pripravljeno. Jutri dokončam jedilne liste in pripravim pentlje za na stole in to je to:)

Upam, da nam bo to soboto vreme namenjeno. Da bo poroka v naravi, kot se spodobi: civilni obred na prostem pred šotorom, stranice šotora razprte, predjed postrežena zunaj ob barskih mizicah,...


Civilni obred na prostem na Brdcah.



Naša fantovska ekipa pa se 101% posveča postavitvi odra, ozvočenja in osvetlitve v Kamniku za 'Narodne noše'.

Takole se naš podmladek uči in pripravlja na svoje prve zaslužene denarce, ko bodo nekoliko starejši.


Če priznam po resnici smo vsi skupa j že malce utrujeni. A čas za počitek bo kmalu prišel. Že konec meseca se z T. za tri dni odpravljava v London. Malo poslovno in malo privat. Zopet bova obiskala poročni sejem . Upam da se napolniva z energijo, novimi idejami in da domov prineseva čim več novih stvari za katere bi bile slovenske neveste navdušene in pripravljene zapraviti denar.

Poleg tega sejma, se v jeseni začenja čas, ko tudi po drugih državah - nekoliko bližje nam, pripravljajo poročne sejme, ki se jih splača obiskati. Ideje vedno pridejo prav. Tako ugotovita, kakšno poroko si zares želita in kaj ni po vajinem okusu. Poleg tega lahko nekoliko primerjamo cene: izposoje oblek,...

Juhuuuu, danes smo dobili nove mikice, jakne in flise za novo sezono!!!

torek, 7. september 2010

STOLČKANJE

Se že s polno paro pripravljamo na sobotno poroko v naravi. Šotor že stoji, poden tudi, jutri so na vrsti zavese, light show in ostali detajli, ki naredijo poroko na prostem TOP.
Tudi v salonu se že pripravljajo sedežni redi - v obliki stolčkov, jedilniki in ostala dekoracija. Rdeča nit poroke je bela-srebrna-ciklam. Prefinjeno in nabito z energijo.

Danes še zadnji sestanek z mladoporočencema in DJ Gogijem.
Nato naju pot vodi v Ljublajno na ljubljanski grad, kjer je otvoritev nove restavracije.

nedelja, 5. september 2010

SOBOTA

Za organizatorja porok se sobotni dan začne zelooo zgodaj. Med peto in pol šesto zjutraj je bujenje. Otroci so še spali, ko sva se z T. odpravila na teren. T je najprej napolnil cisterno z 400 litri vode, napolnil agregate z bencinom in nato vse skupaj pripeljal na travnik.

Sama sem se takoj odpravila krasiti šotor. še prej sem v salonu pobrala vse potrebno: belo perilo, tile, trakce, pentlje,... Ob 8.00 smo bili vsi zbrani pred šotorom in smo začeli s končnimi pripravami.

Po tehnično dokončanih delih sta se D. in T. odpravila proti Vrhniki, kjer ju je čakala koordinacija poroke. Najprej sta okrasila cerkev na Vrhniki, nato avtomobila v Horjulu ter pri ženinu počakala svate s katerimi so se skupaj odpravili proti nevesti na Vrhniko. Ob 14.30 so skupaj uspešno prispeli do Bistre, kjer je bil civilni obred - drage nevestice bodite pozorne pri njihovem zaračunavanju penine!!!! To naredijo kar tako, malo na uč. Do 17.00 ure so morali prispeti do Vrhnike, kjer je bil cerkveni obred. Med tem sta pripravila mize za pogostitev, skoordinirala skupinsko slikanje in na koncu vse pospravila. To je bil njun dan.

Moj dan pa se je po 8.00 uri zjutraj nadaljeval v duetu z A., ki mi je pomagala pri sedežnih redih, zahvalnih darilih in ostalih lepotnih popravkih v šotoru.

Pot me je vodila v Trzin, kjer sem okrasila oba avta in nato hitro domov na kosilo.

Preden sem se odpravila do Zapric, sem v salonu še dopolnila sedežne rede, ki so manjkali oz. so bili spremenjeni in dodani.Ura je bila mimogrede 16.00, ko smo začeli z civilnim obredom. Žal je veter, dež in grmenje pokvarilo razpoloženje ter smo morali obred preseliti v dvorano. A kmalu je posijalo sonce. Malo pred 18.00 uro smo se v koloni odpravili proti šotoru, kjer so natakarji že čakali z aperitivom, DJ Gogi pa s svojo pozitivno energijo. Dan se je prevesil v večer in poročno svatbo.
Vonj po platnu, mi je dal občutek, da smo glavni del organizacije izpeljali in da se sedaj lahko usedem in malo spočijem, saj sem bila na nogah že več kot 12 ur, z enim manjšim kosilo. Vendar dokler niso vsi svatje v šotoru mojega dela še ni konec. Nekaj svatov je manjkalo, nekaj jih je bilo dodatno, zato je potrebno vse to še urediti: dodati pogrinjke oz. jih zamenjati po mizah.

Kot organizatorka porok težko opišem občutke, ki so v meni, ko prispemo v šotor: ko vem, da smo dvema polepšali dan in da sedaj sledi žurka do jutra.

Zakolisje poroke ponuja svojo zgodbo, ki jo ostali ne morejo videti in doživeti in je prav tako čarobna, kot zgodba mladoporočencev.


Moja leva in desna sosedova roka pri večerji med poročno svatbo.


Bila je še ena lepa in popolna sobota!
Čestitke I in P ter I in M!

Tole pa je zgodba nedelje ob 9.00 zjutraj.


Trenutno šotor že stoji ob Zbiljskem jezeru, kjer je poroka naslednjo soboto.

petek, 3. september 2010

PETEK

Danes je bil čas za počitek... :)

Naporen dan je za nami. Z T. sva se ravno vrnila iz terena. Zjutra smo T., I. in jaz začeli z delom v salonuT je klical stranke in bil na sestanku na TIC-u v Kamniku, I. je pisala bloge in klepetala na face booku - kakšna naporna služba, jaz pa sem dokončevala sedežne rede, jedilne liste in obešenke za zahvalna darila. Ostali fantje so nadaljevali z delom v šotoru - polaganje laminata, programiranjem in usmerjanjem lučk, postavljanjem miz in stolov, sesanjem,...

Ura je preganjala in komaj smo našli čas za hitro kosilo.

Med tem je D. skočil v čistilnico po vso belino. Sama sem jo nato spakirala po vrečah za lokacije: Zaprice, Vrhnika, šotor. Vmes sva z T. našla čas, da sva skupaj napisla vsa navodila za jutrišnje poroke: kdo, s kom, kam, kaj vzeti s sabo,...T. se je nato odpravil v Ljubljano po kozarce, da bomo lahko zgodaj zjutraj pripravili sedežne rede (vse bo jasno, ko bo objavljena slikica), nato v Jarše po pijačo, v Kamnik je peljal stole in v kamniški barček nesel ozvočenje. Mene je pot vodila mimo doma v šotor, kjer sem oblekla 55 stolov in navezala pentlje.


Bolj konkretna slika bo objavljena v nedeljo, ker pred poroko ne želimo, da mladoporočenci vidijo, kako izgleda, predvsem pa jih ne želimo strašiti, da vidjo nedokončane stvari, ker jih to spravi v obup.



Dobila sva se v Šmarci ter odbrzela v Tržič po vso cvetje. Za cel avto ga je bilo. Ena rdeča dekoracija z nektarinami, druga nežno roza oz. malo vijolična. Obe lepi!!!


In nato v Spodnje Pirniče okrasiti restavracijo, kjer so nama ponudili domačo tortico - slastno.
Ob 20.30 sva bila doma. Sedaj sva si še razposlala meile, kaj morava zjutraj vzeti s sabo, preden greva na teren.

Jutri bloga ne bom pisala, ker že sedajle vem, da ne bom zmožna.

četrtek, 2. september 2010

ČETRTEK

Ravnokar mi je T. rekel, da sem kar malo grozna, ker imam tako rdeče oči.
Ne morem več...aaaaaa.... oči me bolijo od buljenja ... 'go žena, go žena,...' - me je mož prišel podpirat pri pisanju bloga :)... v računalnik. Cel dan sem oblikovala še mankajoče jedilnike, zahvale in sedežne rede. Rezala papir, printala, obrezovala, lima, luknjala in vezala.
Med vsem tem sem v večernih urah pripravila še baner za portal dom in stil.
Nekaj časa pa sem posvetila tudi najininama fantoma. Z J. sva izbirala kakšno torto bo imel za svoj 3. rojstni dan, čez dva meseca.
Jutri sledi najbolj delaven dan v tednu. Več o dogajanju jutri.

sreda, 1. september 2010

SREDA

Teden se že preveša v drugo polovico in mimogrede bo tu sobota. Malce bom morala pohiteti z vsemi pripravami, izpisanimi protokoli, navodili,...

Danes smo dobili novo zaposleno. Dobrodošla I. :)
Zjutraj je najprej bodoči ženin prinesel zahvalna darila, da jih dokončno pripravim, nato je sledil sestanek za poroko 19. september na Malem gradu v Kamniku.
Med čakanjem sem rezala 'mačje glave', ki so vabila za poroko 9. oktober.

In še to in še ono in telefonski klic, iskanje naslovov po meilih in navodila D. in I., kako naj pošljeta paket,...
In končno sva se z T odpeljala proti Ljubljani po papir za vabila in nato proti Kopru, po material za mašnice, srčke, okrasne bucke, til,... Po vse tisto, kar poroko naredi cortkano.Ob pol petih sva bila doma in takoj nazaj v salon, kjer me je že čakala stranka za 'mačje glave' in nato še krajši, finalni sestanek za sobotno poroko v naravi, ki bo na našem travniku v Šentvidu pri Lukovici, civilni obred na gradu Zaprice.

Preostalo mi je še nekaj časa, da sem dokončala nekaj sedežnih redov in skoraj finiširala zahvale v katere bodo kasneje prilimali poročno fotografijo. Ura se je bližala pol deveti... in odločitev je padla: potrebno bo domov.