četrtek, 28. oktober 2010

LJUBEZENSKI FILMI


Najtežji večer je večer pred poroko. To je večer, ki ti ne da spati. Nekateri pari to noč preživejo skupaj, drugi vsak pri sebi doma. Nekateri v krogu najbližjih, spet drugi pa se predajo usodi šrangarjev... Oči se nočejo in nočejo zapreti, srček pa razbija, kot na prvem zmenku.

Da bi bila ta noč čim lepša in hkrati romantična, kot se da, vama ponudim nekaj idej glede filmov:


THE WEDDING SINGER
FATHER OF THE BRIDE
MY BIG FET GREEK WEDDING
MY BEST FREND'S WEDDING
THE WEDDING PLANER
AMERICAN WEDDING 3
RUNAWAY BRIDE




Še več različnih filmov, tudi nekoliko starejših pa na internetni strani.

In nikar se ne sekirajte, če v filmu vidite nekaj, česar na vajini poroki ne bo, pa ste v tem trenutku dobili idejo, da to pa bi bilo fantastično!

nedelja, 24. oktober 2010

OKTOBER, ČAS ZA...

V večini je za letos konec porok. Seveda se še najdejo zaljubljenci, ki jima ni pomembno sončno vreme in gola ramena, a število porok v mesecu oktobru, do konca leta ter do začetka maja pade. Žal, smo Slovenci bolj poletni ljudje...
A vseeno ni teh mesecov za zanemarit. To je čas intenzivnih priprav, vohljanja, iskanja, preizkušanja, deljenja mnjen, skratka iskanje najboljšega.

Nikar se ne pustite vplivati že poročenim prijateljicam, še manj pa staršem. Pot pod noge! Do fotografskih studijev - poiščita fotografa po vajinem okusu, s stilom fotografirajnja, ki vama je všeč. Obiščita slaščičarne, kajti torta je ZELO pomemben element poroke. Vzemita si čas za obisk zlatarn. Cene prstanov so visoke ali še višje:), zato dobro izberita!!! Tudi bend ali DJ-ja je potrebno rezervirati zelo zgodaj. Podobno je z nevestino obleko. Ne pozabita na malenkosti, ki pa so ključne za poroko: izbira vabil, cvetja, koordinatorja, ...

Morda obiščeta tudi organizatorja porok ter tam preverita cene storitev ter njihov način dela. Morda vama bo tako prihranjena kakšna pot ali siv las.

Zavedajte se, da ima vsak par svoj okus in želje, zato si poroko oblikujta po svojem okusu.



petek, 22. oktober 2010

POROČNA VABILA

Že kar nekaj dni pripravljam nova vabila: takšna in drugačna - rdeča, rumena, bež, s perlicami, pentljami, ptički, črtami, rožicami, srčki, pikami,...
Nekatera so res posrečena, druga bolj preprosta. Seveda, vsak ima svoj okus.

Malo za vzorec:















torek, 19. oktober 2010

ORGANIZATOR POROK

Kaj od organizatorja porok pričakovati na dan poroke?

Predvsem to, da je narejeno vse tako, kot ste bili dogovorjeni. Seveda morajo biti stvari, dokončane že vsaj teden dni pred poroko, le kakšna malenkost, ki jo ni mogoče izvesti prej in je izvedljiva le na dan poroke (da vam cvetličar pripelje rože,...).

Ali mora biti organizator poroke na vajin dan z vama?

Odvisno, kako ste se domenili z organizatorjem porok ter v kakšnem obsegu je vajina poroka. V primeru, da smatrate za organizatorja poroke osebo s katero ste se menili za protokol le civilnega obreda na določeni lokaciji, tam ni potrebno, da je ta oseba z vam. Seveda pa mora vse vajine informacije, želje in dogovore predati osebi, ki bo tisti dan na samem kraju. Tej osebi se tudi ponavadi ne reče organizator porok, temveč vodja protokola. Po končanem uradnem delu, ponavadi te osebe zapustijo poroko. Tam ostane gostinski delavec, v primeru, da imate pogostitev.
Drugače je v primeru, da ste organizatorju porok predali celotno organizacijo poroke. Seveda pa je odvisno od načina dela agencije, kateri ste prepustili to delo.

Pri nas imamo navado, da smo pri vseh večjih projektih cel dan zraven, vse do odhoda zadnjega svata. Pri nas te storitve ne zaračunavamo, vem pa da jo ponekod 10% celotnega zneska poroke.

Naj še opozorim, da koordinator poroke ni isto, kot organizator. Vendar več o tem drugič.

ponedeljek, 18. oktober 2010

POROČNA DEKORACIJA

Z današnjim dnem se je ustvaril (sem ustvarila) nov blog z naslovom POROČNA DEKORACIJA.
Tam bom pisala o barvah, vrstah rož, letnih časih, kombinacijah cvetja, barv in o mnogih drugih temah, ki zajemajo to področje.

četrtek, 14. oktober 2010

POROČNI BLOG

Dnevna statistika mojega bloga...kar dobra. Dobro se počutim, ko vem, da se vsak dan kar nekaj, verjetno deklet, ustavi ob mojih besedah in jih prebere. Upam, da je vsaj kakšna informacija koristna, poučna in uporabna.

Vesela pa bi bila tudi vaših mnenj, komentarjev, vprašanj,... Včasih mi po glavi roji toliko tekstov in se nikakor ne morem odločiti o čem bi pisala. Morda bi mi kakšna vaša pomoč in vzpodbuda prišla prav. Vem da se veliko o porokah govori na največjem poročnem portalu, a vseeno kakšne kratek čvek.

REZERVACIJA POROKE NA MATIČNEM URADU

Čim prej!!!

Včasih je bilo tako, da si na matičnem uradu, vse potrebne stvari uredil šele točno tri mesece pred načrtovanim datumom poroke. Danes v večini to ne drži več. So še izjeme ,npr. Polhov gradec. Drugje lahko poroko rezervirate tudi že leto dni prej.
Rezervacija matičarja je eden izmed najpomembnejših delov organizacije poroke. Brez zagotovila, da poroka BO, nima smisla rezervirati gostišče in ostalo. Tudi, če dobite potrilo iz gradu oz. drugega prostora, kjer bi želela imeli civilni obred, še ne pomeni, da bo tja tudi prišel matičar ob željeni uri ali celo ob željenem dnevu. Dokler v roki nimate pisnega potrdila, da je na matičnem uradu vse urejeno, ne načrtujte nadaljevanja poročnega dne. Da ne bo prevelikega razočaranja, v primeru, da je na željeni datum matičar že polno zaseden.
Ko imate urejene uradniške zadeve, se odpravite do gostišča, do župnika (če bo tudi cerkvena poroka) in tako naprej...
V primeru, da želita imeti civilni obred izven uradnih prostorov, npr. na lastem vrtu ali drugi vama ljubi lokaciji, se najprej pozanimajta ali je to sploh mogoče. V primeru, da je, oddajta papirje za prijavo poroke dovolj zgodaj, ker je takšen postopek daljši (iz matičnega urada pridejo na ogled prostora v roku enega meseca,... in tako POČASI naprej). Za takšno poroko, je najbolje, da si omislite poročnega organizatorja, ki vam bo 100% zagotovil vse potrebno: stole, mize, slovenski grb,... Nikar tega dela ne prepustite prijateljem, ker je lahko hitro kaj narobe in se lahko zgodi, da v primeru, da kaj manjka, poroka odpade:(. Pri teh stvareh, so zelo natančni.

Pri nas rezervacije dežujejo vsak dan.

Nikar pa ne pretiravajte in si matičarja zagotovite že dve leti prej:)

četrtek, 7. oktober 2010

POROČNI TRENDI 2011

V večini držav se poročni sejmi odvijajo proti koncu leta in tako razkrivajo trende za naslednje leto. Tudi London ni izjema. Če sva lansko leto na sejmu videla veliko zanimivega, sva letoš še več.
Nikakor se tega ne da opisati z besedami. Bilo je uuauuuu...da bi se še kar enkrat poročila. Najmanj časa sva se ustavila pri fotografih in snemalcih. Malo sva pokukala med cene: paket A, 20 strani albuma, 30 fotk cca. 850 funtov. Povzetek: približno takšne cene kot pri nas.
Nekaj časa sva se zadržala pri modni pisti: neveste v krajših oblekicah - do kolen, z veliko tila. Barve pa še vedno črna, nežno pinki in snežno bela. Ni kaj, angleži znajo narediti takšen šov iz modne revije. Vanj vključijo otroke in glasbo, ki ti daje ritem. SUPER!
Poskusila sva kar nekaj tort - tako, tako. So pa njihove oblike tort točno takšne, kot so v revijah in na spletu. In torte so bile čisto prave.
Več pozornosti sva posvetila poročnim drobnarijam, vabilom in dekoracijam. In tako sva navezala kar nekaj stikov. Obljubim, da se tudi na slovenskem trgu obetajo novosti. Kaj? Naj ostane skrivnost, smo v dogovarjanju.

Seveda pa sejem ni bil edina ciljna destinacija. Po Londonu sva iskala poročne trgovine. ŽALOST!!! Obiskala sva kakšne tri (ostalih nisva našla oz. na naslovu jih ni bilo) katastrofa. Star ata, za staro blagajno, s še starejšimi vrečkami v katere so bile pakirane umetno cvetje, podvezice, baloni,... Vendar upanje umre zadnje. na koncu po sejmu sva obiskala trgovino confetti.


Čakala pa naju je takšna podoba
Pisalo pa je

Tako sedaj že pripravljam novo kolekcijo vabil, z idejami, ki sem jih dobila v Londonu.