torek, 13. september 2011

KAKO IZBRATI GOSTILNO za poročno slavje

Ne, nikakor ni enostavno!!!

Izbira restavracije, je ena izmed prvih stvari, ko se začneta pripravljati na poroko. Zakaj? Lepo počasi.
Na kaj morata biti pozorna?
Restavracija mora imeti kapaciteto gostov, toliko kot je povabljenih ter prostor za plesišče. Če je le mogoče, naj bo prostor v katerem bodo svatje in plesišče, EN PROSTOR in ne ločen. Tako bosta imela težko nalogo, koga dati v prostor, kjer ne bosta vidva oz. središče dogajanja poročne svatbe. Ko sem bila sama na taki poroki, se nisem počutila dobro.

 foto: internet

Preden rezervirata prostor, si dobro oglejta menije. Kakšno hrano - poročne menije, ponujajo ter količinsko koliko. Seveda ima tudi cena velik pomen. Povprašajta ali si lahko sama sestavita jedilni list iz menija, katerega restavracija ponuja ali imajo že točno določene poročne menije. Ali je možno postrežno in samo postrežno - self service oz. ruski bife.




foto: zelimo.si

Preverita parkirišče pred restavracijo. Ali bo dovolj prostora za vse povabljence.
Verjetno vama ne bi bilo vseeno, če bi na isti termin v restavraciji bili prisotni tudi drugi gostje. Povprašajta ali je možno 'zakupiti' celotno restavracijo.


foto: internet

Če bo restavracija daleč od vajinega doma in doma ostalih svatov, se pozanimajta za prenočišča. Ali so v bližini ali morda sobe nudijo v gostišču, kjer bo poroka.

Nekatere restavracije imajo možnost organizacije civilnega obreda na domačem dvorišču. Če vama veliko pomeni, da bi se s svati čim manj vozili na okoli, poiščite takšno varianto gostišča.

Bodita pozorna kakšna je možnost poroke v notranjosti ali na njihovi terasi. Kaj naredijo v primeru slabega vremena, če se odločita, da bosta poročno slavje praznovala zunaj.



Če vama nič od tega ne uspe najti in obupata, si poiščita pomoč pri organizatorju porok, pobrskajte na spletu.

In na koncu: zavedajta se, da so dobre gostilne, hitro zasedene!!!
Lahko pa si poroko zamislita v naravi, pod poročnim šotorom.


foto: zelimo.si

Pridružite se nam tudi na FB.




torek, 6. september 2011

POROČNE IDEJE

Poroka je veliiiik dogodek, ki ga je potrebno dobro načrtovati.
Vse skupaj se začne ... z 'zaroko', sledi zbiranje idej: kje, kako, ob kateri uri, v kakšni barvi, s kakšnim cvetjem, barva zlata,... Ideje, ideje, ideje. In kam po ideje???
Vsekakor so prvi stik prijateljice in bližnje sorodnice, ki so se ravno dobro poročile. Vendar pojdite korak naprej. Ne ozirajte se na izjave: 'Kakšen pomp delata iz svoje poroke.' Iščita ideje in nasvete in bodita drugačna od povprečja slovenskih porok.
Drug vir informacij je 'ata google'. Predlagam da v iskalnik vpisujete angleške besede, ker bo tako več zadetkov.

Slovenski trg premore tudi nekaj poročnih revij: Wedding prfect in revija moja Poroka. V reviji poročno cvetje pa lahko najdete ideje za cvetje. V veleblagovnici Maximarket-a lahko najdete tudi tuje izdaje revij ali pa jih naročite preko neta: wedding magazin, Wedding prfect, Brides magazin, you&your wedding,...


Obvezno priporočam tudi obisk poročnih sejmov. Nekaj jih skozi leto lahko obiščete v naši deželici.
V mesecu januarju maturitetni in poročni utrinki v prestolnici, poročni sejem v Celju v mesecu marcu. Skozi leto se po celotni Sloveniji odvija še kar nekaj manjših sejmov. V letošnjem letu pa se pripravlja 1. poročni vikend v okviru revije Perfect wedding.
Če pa sta pripravljena za obisk sejma vložiti malo več energije, pa vam priporočam poročni sejem v tujini: Hrvaška (priporočam!!!), Italija, Anglija,...
V primeru, da sta v tujini na počitnicah ter zasledita reklamo za prihajajoči sejem, je obisk sejma OBVEZEN!!!

Obišči nas tudi na Facebooku: FB želimo.siorganizatorka porok, poročni portal.