ponedeljek, 21. oktober 2013

FOTO BOOTH

Verjetno malokdo ve kaj je photo booth. Pa bi morali vedeti vsi tisti, ki se še boste poročili.
To je nekakšna fotografska 'delavnica' za svate.
 

Od začetka: povprašajta vajinega izbranega fotografa, če vama lahko on pripravi foto booth. To je najboljša in najbolj enostavna varianta. On naj poskrbi za ozadje, rekvizite, fotoaparat in izdelavo fotografij. Lahko je tudi polaroidni fotoaparat.
Če vama tega ne more priskrbeti, foto booth organizirjta sama. Doma naredita na stara vrata, rjuho, dile,... ozadje.


V trgovini ali preko spleta kupita polaroidni fotoaparat, ki ga postavita zraven ozadja na mizico. Polaroidni fotoaparta je precej poceni, dražji je papir, ki se ga uporabi zraven.


 Poleg aparata na mizo položita različne rekvizite: brke, klobuke, očala, verižice,... ki jih lahko izdelata iz kartona.

Med samo poroko, se bodo svatje ustavili v foto kotičku, kjer si bodo malce 'afnali' in naredili krasne posnetke za vajino poporočno zbirko.


Če imata možnost, zraven rekvizitov pripravita še malce večjo črno tablico in belo kredo. To tanlo bodo lahko uporabili pri slikanju in nanjo napisala kakšno misel.

Na koncu bosta imela lep spomin na vajine svate. Seveda pa dovolita, da tudi oni domov odnesejo kakšno fotografijo. Lahko se slikata tudi vidva - mladoporočenca in jima podarita malo drugačno portretno fotografijo, kot se to ponavadi dela na porokah.


Verjemita mi, svatje bodo navdušeni nad foto booth idejo.

foto: pinterest

www.zelimo.si
www.porocnadekoracija.blogspot.com
www.najina-poroka.com

četrtek, 17. oktober 2013

Poroka mora biti OSEBNO in POSEBNO doživetje

Vrnitev iz Londona mi da vedno nove ideje in nov zagon po pisanju in ustvarjanju.
In vedno novo spoznanje in čudenje: Slovenci tako radi prevzamememo ideje iz tujine, a pri porokah smo še vedno tako togi in klasični. Zakaj???
Zadnja leta so tako lepi poročni trendi, a mladi pari še vedno vztrajajo pri klasiki: šopek iz vrtnic, izbor ene barve, obilna poročna obleka, tenstan krompir in pohanje.

In kaj je in? Kako naj izgleda poroka današnjega časa?

Še vedno ostajamo v vinatge stilu.
BARVE: pastelne barve, kombinacija večih barv. Med njimi lahko izstopa ena močnejša barva, ki naj ne bo klasična bordo rdeča.


MOTIV: izberita motiv iz narave. Ta naj se ponavlja na vseh področjih priprave na poroko.

MATERIAL: obvezno morajo biti naravni materiali. Lahko izbereta tudi embalažo, ki je 'okoli' vaju in jo obdelata za namen poroke. Vaze naj bodo iz: stekla, pločevinke, plastenke,... Dodajta jim vrv, rafijo, juto,... Vaze oblečita v les, čipko ali volno. Tudi filc je zelo dobrodošel elemnt pri izdelovanju stvari za poroko.
Pri starih starših si izposodita stare vaze, vrčke, čajnike, šalčke,...



Na dan poroke morata svate čim bolj zaposliti!
1. pripravita jim vajino foto zgodbo. Naj si ogledajo vajine slike in zraven zapišejo kakšen komentar. Za popestritev lahko dodata tudi poročne slike vajinih staršev, pra staršev, da se bo videla generacijska razlika in običaji.


2. Foto boot - mini foto studijo za svate. Pripravita jim nekaj zabavnih rekvizitov, s katerimi naj se fotografirajo.



3. Drevo prstnih odtisov - na slikarsko platno narišita deblo in veje drevesa. Vsak svat naj v barvno tinto (blazinico) pomoči prst in naj na drevo kot list odtisne svoj prst in doda podpis. Tako bosta za vedno vedela, kdo vse je bil na vajini poroki.


 
4. Sedežni red naj ne bo že na mizah. Pred vhodom jima pripravite sedežni red, kjer naj vsak svat poišče svoje ime.


DEKORACIJA PROSTORA: uporabita starinske stvari. Pri babicah in dedkih poiščita stare kovčke, stara kolesa, stare knjige. Tudi kakšno omaro lahko postavita na zelenico.


POROČNI AVTO: nikakor si avta ne sposodita v avtohiši. Vzemita kakšen starinski avto ali naj bo kar vajin. Tudi kakšen star kombi ali avtobus je lahko.


PIJAČA: pijejo naj se domači, naravni sokovi, smooti-ji, cooctaili. Penini dodajte sadje ali jo obarvajte z barvni koncentratom z različnimi okusi.


HRANA: svatom ponudita veliko zelenjave in sadja, sirnih izdelkov, različne pite. Naj ne bo tisto, kar lahko vsak dan jemo v domači kuhinji. Če je možno naj kuhar tudi kaj pripravi pred gosti.
Svatje naj si hrano vzamejo sami.





 Poroka naj bo polna doživetij, dogajanj in okusov. Šele takrat bo poroka TOP!

www.zelimo.si
www.najina-poroka.com
www.porocnadekoracija.blogspot.com
www.facebook.com/oganizatorkaporok



četrtek, 3. oktober 2013

DAN PO POROKI

Priprave na poroko so v polnem zagonu. Oba polna pričakovnj... Vse je tako, kot sta si zamislila. Za pripravo poroke sta angažirala svoje prijatelje, starše in tudi sebe. Vse to je v današnjem času zelo razumljivo, glede na to, da nekateri za organizacijo poroke računajo vsaj 1000 eur (smo pa tudi izjeme).
A danes ne bom pisala, kako izgledajo priprave na poroki, temveč, kako izgleda dan po poroki, če se odločita, da vama pomagajo prijatelji.
Do te teme me je pripeljal dogodek nekaj tednov nazaj, ko sem po mms-u dobila fotko, neveste, ki v nedeljo zjutraj pometa. Ali je to res delo za po poročno jutro? NE!

 
Zavedam se, da danes vsaka malenkost stane. A če plačata vse za lepo pripravo na poroko in krasen poročni dan, pomislita tudi na nedeljo zjutraj. Poroka se konča šele, ko je vse pospravljeno. Prijatelji takrat niso pri sebi, da bi kakor koli pomagali. Ponavadi še dan ali dva zdravijo 'mačka'.  Tudi starši so utrujeni. Ostaneta le vidva. Vendar nedeljsko jutro mora biti vajino, čas za crklanje,...
Zavedati se je potrebno, da vsaka stvar, da izgleda lepo potrebuje človeka, ki jo pripravi in tudi pospravi. Za vsako stvar dobro premislita kdo jo bo pripravil in kdo pospravil. Ne delajta napak in povabljenih svatov ne zadolžita, da med poroko pospravljajo mize, kozarce, odnašajo smeti, ki so nastale po pogostitvi pred cerkvijo,... Nista jih na poroko povabila za delo ampak za to, da bodo vajin dan ljubezni uživali z vama.
Za vse stvari se dogovorita v naprej z ljudmi, ki NISO vajini svatje. Namenita jim kakšen evro in z veseljem bo vsak pometel po cerkvi, odnesel smeti,...
Vidva pa nedeljsko jutro preživita v objemu v dvoje.

foto: pinterest

www.zelimo.si
www.porocnadekoracija.blogspot.com
www.najina-poroka.com
www.facebook.com/organizatorkaporok