ponedeljek, 8. februar 2010

POROČNA OBLEKA

Najprej: ČESTITKE Gorazdu in Tini za malega Lovrota!


Na vsakem poročnem sejmu prevladuje ponudnikov poročnih oblek. Novo leto, nova moda, nova kolekcija.


Ali lahko privarčujemo pri poročni obleki?

V primeru, da si obleko izposodimo, izberite tisto, ki ni iz zadnje kolekcije.
Morda si obleko raje kupite. Možnosti so npr. preko ebay-a. Mogoče se sliši čudno vendar tudi nekateri poročni saloni kupujejo poročne obleke prav na tej strani in jih drago prodajajo naprej. Obleke lahko kupite tudi v nekaterih poročnih salonih, kjer imajo razprodajo starejših modelov.
Pri tem bodite pozorne, kolikokrat je bila obleka že zožana in širjena. Ali ima kje kakšen madež, ki ne gre iz blaga. Nekatere neveste si omislijo večerno obleko bele barve ter v njej zgledajo prav tako fantastično
Poročno obleko pa vam lahko sešije tudi šivilija. Tako boste na svoj najlepši dan nosile obleko, ki bo narejena le za vas, točno takšna o kateri ste sanjele že od nekdaj. Prosite šivilijo, da vam obleko naredi tako, da jo boste lahko nosile še po poroki (npr.: narejena naj bo iz dveh delov, tako da boste korzet lahko nosile tudi v kombinaciji s hlačami ali drugim krilom ali pa jo po poroki prosite za predelavo).

Neveste imate možnosti res veliko.
Nekoliko drugače je pri ženinih.

Nekaj malega možnosti je izposoja moških oblek. Vendar verjetno ne boste imele nič proti, če bo omara vašega bodočega moža premogla vsaj eno elegantno obleko. Morda se po obleko odpravita, ko so razprodaje. Bodita pa pozorna, da ni narejena iz kakšnega toplega materiala, poroka pa bo poleti. Prav tako bodita pozorna pri kupovanju srajc. V poletnem mesecu, si bo ženin verjetno zaželel srajco s kratkimi rokavi. Morda kupita kar dve srajci. V primeru, da vama prijatelji pripravljajo šrango, bo prva srajca hito premočena in bo prav udobno pred obredom se preoblečti.

Mnogi se po poročne obleke odpravijo tudi v tujino npr.: Graz - kjer je največji poročni salon ali v Zagreb, kjer imajo pestro izbiro moških oblek.


Objavljam še nekaj slik iz zagrebškega sejma












Ni komentarjev:

Objavite komentar