torek, 28. december 2010

PRIGRIZKI na poroki

Nikar ne pustite svatov lačnih.

S partnerjem najprej naredita protokol dneva. Tako bosta lahko ocenila, koliko in kaj bosta ponudila svatov, da se okrepčajo.

Če bo vajin poročni dan dolg in boste zgodaj začeli, jim vsaj enkrat, po civilnem ali cerkvenem obredu, ponudita nekaj bolj konkretnega: obložene kruhke, pršut z grisini, sirova nabodala ali kakšne druge manjše prigrizke.

Če se boste na določenem kraju zadrževali dalj časa, pa jim pripravite tudi kakšne manjše tople prigrizke.
Tako bosta sigurna, da svatje uživajo in bodo še dolgo v noč z vama. Prav tako alkohol, ki ga bodo zaužili, ne bo imel takšne moči. Poskrbita, da bosta tudi sama kaj prigriznila.

Hrana je najboljše zdravilo proti glavobolu, ki se na takšen dan lahko prav hitro prikrade in pokvari dan.

Seveda se po vsem dobrem 'mesu' prileže tudi kaj sladkega. Nikar naj ne bo peciva v neomejenih količinah!!! Sladko zapolni želodec. Tako mislimo, da smo siti, v resnici pa se je lakota potuhnila. Večerje ostane ogromno na krožniku, zvečer, pa postanemo lačni, ko je že vsega konec.

Ponudita jim majhne piškotke in sadje.

Z malo obilnejšo pogostitvijo boste poskrbeli še za eno veliko vprašanje. Mnogokrat so na civilni oz. cerkveni obred povabljeni prijatelji, ki ne bodo dneva nadaljevali z vama. Tako boste z mirno vestjo bili pripričani, da so tudi te svatje imeli lep spomin na poroko.

Ne pozabita na pijačo in morda kavo, ki jo večina svatov obožuje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar