sreda, 5. januar 2011

POROČNA PRIČA

Ste v dilemi koga izbrati za pričo? Se ne morete odločiti koga bi izbrli, ker jih je toliko ali ker v mislih nimate nikogar.
Če ste šele na začetku priprav s poroko, nikar ne skrbite. Imena prič, morata na matični urad sporočiti dober mesec pred poroko. Do takrat lahko pretehtata možnosti, kdo bi bil najbolj primeren za to odgovorno nalogo.
Izbirate lahko med sorodniki ali prijatelji. Imate le eno omejitev: priča mora biti polnoletna.
V primeru, da se ne morete odločiti, ker je toliko kandidatov, si lahko izberete tu dve priči. Morda se odločite, da je ena priča na civilnem obredu ter druga na cerkvenem obredu.
Lahko pa uberete ameriško varianto. Ve imejte družice, ženin pa ... best man (ne najdem slo. prevoda). Poskrbite, da bodo vsi lepo oblečeni (finančni zalogaje je kar velik) ter da bodo družice imele šopke.

In kaj je njihova naloga?
Priča svojo odgovornost začne opravljati, od trenutka, ko reče 'sprejmem to nalogo' (to predvsem velja za nevestino pričo). Skupaj z vami se bo odpravila na probo in izbiro poročne obleke. V primeru, da se boste odločile same izdelati vabila in ostalo vam bo pomagala pri izdelavi. Priči vama bosta organizirali dekliščino in fantovščino.
Svojo glavno nalogo pa bo morala opraviti na dan poroke.
Vsaka priča skrbno čuva nevesto oz. ženina. Prav tako ne sme iz oči izpustiti poročnega šopka. Če izgubita oboje, ju čaka 'kazen'. Če je le mogoče, se z animatorjem poroke dogovorite, da se ta kazen izpelje v obliki nalog (petje, plesanje,...) in ne z izplačilom denarja.
Po polnoči, ko postaneta mož in žena, je tudi njina naloga opravljena in zaključena.
(foto: internet)

Ni komentarjev:

Objavite komentar