torek, 1. februar 2011

PECIVO na poroki

Žal brez tega na poroki ne gre.
Naj takoj za začetek napišem pametno misel: Pecivo naj bo, vendar v zmernih količinah!!!
Slovenci smo taki: pecivo pri nevesti doma, pri ženinu doma, po civilnem obredu, po cerkvenem in nato še na poročni svatbi. Samo cuker... Morda še kakšna manjša količina slanega peciva in kozarec soka.
Vem, da dostikrat mladoporočenca pri tem nimata besede, ker pečejo babice, sosede, mamine prijateljice in da ne bi zmanjkalo, jih mama kupi še v vaški slaščičarni.

Pri vama doma, raje pripravite narezke ali obložene kruhke. Take stvari svatom veliko bolj pašejo in tudi njihovi želodci se bodo bolje počutili. Če pri vama doma ne bo pogostitve, jih omenjeno hrano pripravita po civilne ali cerkvenem obredu. Tudi sadja bodo svatje zelo veseli, še posebaj otroci. Sadje naj bo sezonsko!

Vsekakor kakšen griz sladkega se bo prileglo vsem, tudi po obloženem kruhku. Vendar ne pretiravajte. Da se ne bo zgodilo, da se boste cel dan vozili s pecivom in ga ponujali za vsakim vogalom. Če bo narejen s čokolado ali marmelad, se lahko zgodi, da se bodo svatje poackali in se kasneje ne bodo dobro počutili.

Vsekakor pecivo mora biti sočno, majhno in ne preveč sladko.
Poskrbita, da si svatje ne bodo 'zapacali' želodca s sladkim in ne bodo mogli jesti večerje.

Lahko pa se zgledujete po tujih strokovnjakih. Tokratne slike so delo AMY ATLAS.

www.zelimo.si

http://porocnadekoracija.blogspot.com

www.najina-poroka.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar