sobota, 19. februar 2011

AMERIŠKI STIL poroke


Veliko običajev prihaja k nam iz sosednjih dežel. Predvsem imamo radi amerikanizacijo. In tako je tudi pri porokah.
Nepozabna poroka na zelenici pod milim nebom, na sredini plesišče, band, po drevesih viseči barvni lampijončki, okrogle mize in beli stoli,...

(slika: internet)

(slika:internet)


Resnično sanjska poroka.
Skoraj enako poroko si lahko privoščite pri nas: poroka v naravi. Le malce sprememb moramo upoštevati...
Če ste kdaj opazili se veliko ameriških porok oz. poročnih svatb odvija že popoldne, ob sončnem dnevu,... Žal je vreme nepredvidljivo, zato bi takšno poroko raje poimenovala poroka pod šotorom. Nikakor se ne bi upala nobeni naši stranki ponuditi poroke pod milim nebom: vlaga, rosa, hlad,... Svatje, bi verjetno hitro odšli domov. Tako našim strankam ponudimo bel šotor, z lesenim podnom ter tapisonom v željeni barvi za enkratno uporabo.

(slika:internet)

(slika:internet)

(slike:www.zelimo.si)

Ob sončnem in toplem vremenu, se lahko odprejo skoraj vse stranice, zvečer, ko zapiha vetrič, pa se zapirajo posamezni členi, glede na želje svatov.

Takšna poroka je drugačna, elegantna, sproščena!

Samemu šotoru se lahko dadajo dodatne pagode, za kavče, barske mizice,...

(foto:www.zelimo.si)



Več o notranji opremi šotora ter drugih možnostih pa v enem od naslednjih blogov.

http://www.zelimo.si/
http:porocnadekoracija.blogspot.com
http://www.najina-poroka.com/

Obiščite me tudi na FB www.facebook.com/organizatorkaporok

četrtek, 17. februar 2011

NAMIZNI PRT naj bo v barvi

Belo, belo, belo... Vedno so prti beli. Najbolj nevtralni, elegantni in pri beli barvi nimamo česa zgrešiti.
Da bi belini dodali nekaj barve, lahko prtu dodamo nadprt, kot ožji kos blaga. Barva nadprta naj bo v isti barvi, kot je vajina rdeča nit poroke.

(foto: www.zelimo.si)

Če pa želita vajino poročno svatbo obarvati v vajino izbrano barvo, pa se pri gostincu pozanimajta, kakšna je možnost barvnih prtov.
Nikar se jih ne bojte. Ne, ne bo preveč šekasto. Prt v izbrani barvi, beli krožniki, steklovina in npr. bele rože ali pa v različnih tonih, kot je prt. Tu nimate kaj zgrešiti.


Lahko si izberete tudi milejše, nežnejše, tople tone. Morda ima gostinec tudi prtičke v isti barvi kot je prt. Če ste mnenja, da bi k takšni postavitvi bile rože moteče, uporabite le svečke, nikakr pa po prtu ne posipajte cvetkov, okrasnih kamenčkov,... To bo že preveč.

torek, 15. februar 2011

POROKA NA BLEDU

Vsak par si izbere lokacijo za poroko, ki mu je najlepši. Kraj ki ju spominja na njune zmenke, mladost, ...
Nekateri pa se odločijo za poroko, ki predstavlja Slovenijo v vsej svoji edinstvenosti.
Ena izmed takšnih lokacij je Bled.
Civilni obred na blejskem gradu. Pozor: dostop do poročne dvorane je težak, predvsem za mamice z vozički in visoke pete. Se pa trud izplača, kajti pogled iz gradu je prečudovit.
Po obredu imate možnost, da se skupaj s svati popeljete s pletno na otok. Tam imate lahko cerkveni obred ali pa se tja odpravite fotografirat.

torek, 1. februar 2011

PECIVO na poroki

Žal brez tega na poroki ne gre.
Naj takoj za začetek napišem pametno misel: Pecivo naj bo, vendar v zmernih količinah!!!
Slovenci smo taki: pecivo pri nevesti doma, pri ženinu doma, po civilnem obredu, po cerkvenem in nato še na poročni svatbi. Samo cuker... Morda še kakšna manjša količina slanega peciva in kozarec soka.
Vem, da dostikrat mladoporočenca pri tem nimata besede, ker pečejo babice, sosede, mamine prijateljice in da ne bi zmanjkalo, jih mama kupi še v vaški slaščičarni.

Pri vama doma, raje pripravite narezke ali obložene kruhke. Take stvari svatom veliko bolj pašejo in tudi njihovi želodci se bodo bolje počutili. Če pri vama doma ne bo pogostitve, jih omenjeno hrano pripravita po civilne ali cerkvenem obredu. Tudi sadja bodo svatje zelo veseli, še posebaj otroci. Sadje naj bo sezonsko!

Vsekakor kakšen griz sladkega se bo prileglo vsem, tudi po obloženem kruhku. Vendar ne pretiravajte. Da se ne bo zgodilo, da se boste cel dan vozili s pecivom in ga ponujali za vsakim vogalom. Če bo narejen s čokolado ali marmelad, se lahko zgodi, da se bodo svatje poackali in se kasneje ne bodo dobro počutili.

Vsekakor pecivo mora biti sočno, majhno in ne preveč sladko.
Poskrbita, da si svatje ne bodo 'zapacali' želodca s sladkim in ne bodo mogli jesti večerje.

Lahko pa se zgledujete po tujih strokovnjakih. Tokratne slike so delo AMY ATLAS.

www.zelimo.si

http://porocnadekoracija.blogspot.com

www.najina-poroka.com