četrtek, 3. oktober 2013

DAN PO POROKI

Priprave na poroko so v polnem zagonu. Oba polna pričakovnj... Vse je tako, kot sta si zamislila. Za pripravo poroke sta angažirala svoje prijatelje, starše in tudi sebe. Vse to je v današnjem času zelo razumljivo, glede na to, da nekateri za organizacijo poroke računajo vsaj 1000 eur (smo pa tudi izjeme).
A danes ne bom pisala, kako izgledajo priprave na poroki, temveč, kako izgleda dan po poroki, če se odločita, da vama pomagajo prijatelji.
Do te teme me je pripeljal dogodek nekaj tednov nazaj, ko sem po mms-u dobila fotko, neveste, ki v nedeljo zjutraj pometa. Ali je to res delo za po poročno jutro? NE!

 
Zavedam se, da danes vsaka malenkost stane. A če plačata vse za lepo pripravo na poroko in krasen poročni dan, pomislita tudi na nedeljo zjutraj. Poroka se konča šele, ko je vse pospravljeno. Prijatelji takrat niso pri sebi, da bi kakor koli pomagali. Ponavadi še dan ali dva zdravijo 'mačka'.  Tudi starši so utrujeni. Ostaneta le vidva. Vendar nedeljsko jutro mora biti vajino, čas za crklanje,...
Zavedati se je potrebno, da vsaka stvar, da izgleda lepo potrebuje človeka, ki jo pripravi in tudi pospravi. Za vsako stvar dobro premislita kdo jo bo pripravil in kdo pospravil. Ne delajta napak in povabljenih svatov ne zadolžita, da med poroko pospravljajo mize, kozarce, odnašajo smeti, ki so nastale po pogostitvi pred cerkvijo,... Nista jih na poroko povabila za delo ampak za to, da bodo vajin dan ljubezni uživali z vama.
Za vse stvari se dogovorita v naprej z ljudmi, ki NISO vajini svatje. Namenita jim kakšen evro in z veseljem bo vsak pometel po cerkvi, odnesel smeti,...
Vidva pa nedeljsko jutro preživita v objemu v dvoje.

foto: pinterest

www.zelimo.si
www.porocnadekoracija.blogspot.com
www.najina-poroka.com
www.facebook.com/organizatorkaporok

Ni komentarjev:

Objavite komentar