sreda, 27. januar 2010

ROŽICE, SVEČKE, CUKERČKI IN SADJE

Se vam zdi stran vržen denar, katerega bi porabile za nakup cvetja za poročno dekoracijo.
Obstaja več rešitev. Prvo pravilo: poročni šopek nevesta mora imeti! Šopek ima svoj pomen. Včasih so ga delali iz zelišč, še pred tem, pa so zelenje neveste nosile na glavi v obliki venčka.
Vse ostalo je stvar lastne odločitve: dekoracija avta - da ali ne, naprsni šopke - da ali ne?
Dekoracijo prostora lahko npr. polepšate in dopolnite z okrasitvijo barvnih balonov, polnjenimi z helijem ali zrakom.
Namesto cvetlične dekoracije miz pa lahko upoabite mnogo različnih stvari. Če si želite večerne romantike, uporabite svečke, svečke in še enkrat svečke. Naj bo miza polna svečk različnih višin in debelin. Ne pozabite spodaj pod svečke postaviti steklene krožničke (IKEA), zaradi voska.

Če želite biti izvirne, namesto cvetja uporabite sadje.
http://www.marthastewartweddings.com/photogallery/favors-as-centerpieces#slide_10
Sadje naj bo sezonsko, sveže in ohlajeno. Tako bo dekoracija tudi uporabna, svatje pa bodo presenečeni in o taki dekoraciji še dolgo govorili.

Prav tako boste svate presenetili s sladko dekoracijo. Na sredino mize namesto cvetnega aranžmaja postavite večnadstropno posodo in nanjo naložite čokoladne pralineje (pozor: taka dekoracija ni primerna za prostore, kjer bo zelooo vroče). Prav tako zahvalna darila postavite vsakemu svatu že ob krožnik. Tudi tu uporabite čokoladne izdelke in jih lepo dekorirajte. In če bo čokolade še premalo, si privoščite še čokoladni foundi, v katerega boste pomakali sadje in piškote.

Če želite stvar še izpopolniti lahko po mizi posujete cvetke (pri cvetličarjih dobite sveže cvetje, vendar ga naročite kakšen teden prej) ali okrasne kamenčke.

Pazite, da mize in prostor ne bo kičast!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar