sreda, 13. januar 2010

DEKORACIJA TORTE

Za nekaj dni me je v posteljo položila viroza in zdaj počasi prihajam k sebi. Ja, težko je biti bolan in skrbeti za novorojenčka. Hvala bogu za očetovski dopust!

Še slab mesec in selimo se v nove poslovne prostore - juhuuu. Menda izgleda zelo lepo. Vsake toliko mi T. pokaže kakšno slikico, kako prostor napreduje.

Ko sem nazadnje pisala o tortah, nisem nič omenila dekoracije torte.
Nekateri še vedno prisegajo na klasiko: mini mladoporečenca, ki srečno in ponosno stojita na vrhu torte. Predvsem so to, vsaj za moje pojme, kičasti izdelki, za katere ponavadi porabimo kar nekaj denarja.


Počasi se že pojavljajo tudi komični parčki, ki jih lahko kupite preko spleta.


Veliko denarja bi odšteli tudi za vajini karikaturi mladoporočencev.
Seveda lahko torto okrasita tudi drugače: z enakim cvetjem, kot ga imata v poročni dekoraciji, s svežim sadjem, z marcipanovimi ali sladkornimi izdelki (lahko sta to npr. le skromna golobčka na vrhu torte).

Lahko pa vama v slaščičarni torto obkrožijo le z širšim trakom (ki se ga pred rezanjem torte odstrani) in ki je v barvi vajine poroke. Na torto lahko postavite tudi steklena mladoporočenca (kupite ju lahko v stari Ljubljani) ali pa inicialki, ki vama jo izdela zlatar (seveda ne iz zlata).








Ni komentarjev:

Objavite komentar