četrtek, 14. oktober 2010

REZERVACIJA POROKE NA MATIČNEM URADU

Čim prej!!!

Včasih je bilo tako, da si na matičnem uradu, vse potrebne stvari uredil šele točno tri mesece pred načrtovanim datumom poroke. Danes v večini to ne drži več. So še izjeme ,npr. Polhov gradec. Drugje lahko poroko rezervirate tudi že leto dni prej.
Rezervacija matičarja je eden izmed najpomembnejših delov organizacije poroke. Brez zagotovila, da poroka BO, nima smisla rezervirati gostišče in ostalo. Tudi, če dobite potrilo iz gradu oz. drugega prostora, kjer bi želela imeli civilni obred, še ne pomeni, da bo tja tudi prišel matičar ob željeni uri ali celo ob željenem dnevu. Dokler v roki nimate pisnega potrdila, da je na matičnem uradu vse urejeno, ne načrtujte nadaljevanja poročnega dne. Da ne bo prevelikega razočaranja, v primeru, da je na željeni datum matičar že polno zaseden.
Ko imate urejene uradniške zadeve, se odpravite do gostišča, do župnika (če bo tudi cerkvena poroka) in tako naprej...
V primeru, da želita imeti civilni obred izven uradnih prostorov, npr. na lastem vrtu ali drugi vama ljubi lokaciji, se najprej pozanimajta ali je to sploh mogoče. V primeru, da je, oddajta papirje za prijavo poroke dovolj zgodaj, ker je takšen postopek daljši (iz matičnega urada pridejo na ogled prostora v roku enega meseca,... in tako POČASI naprej). Za takšno poroko, je najbolje, da si omislite poročnega organizatorja, ki vam bo 100% zagotovil vse potrebno: stole, mize, slovenski grb,... Nikar tega dela ne prepustite prijateljem, ker je lahko hitro kaj narobe in se lahko zgodi, da v primeru, da kaj manjka, poroka odpade:(. Pri teh stvareh, so zelo natančni.

Pri nas rezervacije dežujejo vsak dan.

Nikar pa ne pretiravajte in si matičarja zagotovite že dve leti prej:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar