četrtek, 12. maj 2011

POROČNI PROTOKOL

Nekaj pravil, ki se jih držita:

Nikar poročnega dneva ne prepustite naklučju.
Vodenje protokola ne zaupajte prijateljem, ki so tudi povabljeni na poroko.
Protokol poročnega dne, začnita sestavljati vsaj mesec pred poroko.

In kako se lotiti tega dela? Če sta mnenja, da temu delu organizacije poroke, ne bosta kos, to delo prepustita poročnemu koordinatorju.

foto: internet

Najprej si naredita alineje: svatje pridejo...?, civilni obred...?, cerkveni obred ...?, poročna svatba ...? Zraven si pišita ure in kraj ter koliko časa se lahko tam zadržite.

Pomislita kaj bosta med celim dnevom ponudila svatom kot pogostitev. Med zgornje alineje vrinita kje in kaj bodo jedli. Nikar ne pozabita na mize, prte, nekaj stolov (za starejše), hrano (strogo prepovedano, da jo cel dan vozite v avtu) in pijačo (obvezno mrzla). Če boste cel dan naokoli, ne pozabita na kavo, ob hladnih dnevih pa tudi kakšen aperitiv. Če tej nalogi nista kos, za ta del poroke prosita catering.
Ker vama bodo pecivo verjetno pripravili domači, se dogovorite, kdo in kam ga more peljati (če je mogoče že en dan prej).

Naslednja stvar, na katero ne pozabita je glasba, ki vas bo spremljala čez dan. V zgornji tekst vrinita ime skupine, kdaj pride, kam pride ter njihov kontakt. V primeru, da na vajini poroki ne bo koordinatorja, naj ima kdo od bližnjih vse kontakte ljudi, ki sodelujejo na vajini poroki.

foto: internet

Ne pozabita na cvetje. V cvetličarni se domenita, da vam oni razvozijo in postavijo vse cvetje. Tako si bosta prihranila živce in čas. Če to ni mogoče na list koordinacije napišita kdo pelje cvetje, lokacijo, ob kateri uri mora biti cvetje tam. V gostišče ne pozabita dostaviti sedežnih redov in jedilnih listov. Zraven zelo nadzorno na list narišita in napišita kje kdo sedi.
V primeru, da bosta cvetlični aranžma prenašala: civilni obred, oltarna miza, svatovska miza, se dogovorita z nekom, ki bo odgovoren za ta aranžma.

foto: zelimo.si

Poroka pa ima veliko malenkosti: deljenje naprsnih šopkov, pentlje za avtomobile, darila za svate, riž/cvetki/mehurčki za svate, ... Kaj bodo delali svatje medtem, ko se bosta vidva fotografirala? Kdo in kam bosta spravila darila, ki jih bosta dobila? Sporočita v gostišče kdaj pripeljejo poročno torto.

foto: internet

V primeru, da morata nekatere storitve plačati že na poroki, pripravita kuverte z denarje ter nanj napišita komu je denar namenjen. Teh kuvert ne hranita vidva, vendar jih dajta koordinatorju, staršem ali pričam.

foto: internet

Še mnogo je malenkosti, ki se razlikujejo od poroke, do poroke. Podrobno si izpolnita koordinacijski list. Raje vpišita več informacij, kot da vama kakšna manjka.

www.zelimo.si
www.najina-poroka.com
http://porocnadekoracija.blogspot.com



Ni komentarjev:

Objavite komentar