torek, 12. november 2013

POVABILO NA POROKO

Sta v času, ko izbirata poročna vabila? In kaj sledi za tem? Naj vama malo pomagam.
Verjetno sta najprej izbrala temo poroke, na katero se bodo nanašala tudi poročna vabila. Pred samim nakupom oz. naročilom vabil, sestavita tekst (vsaj okvirno), da bosta vedela, koliko velika oz. prostorna morajo vabila biti.


A danes ne bom pisala, kakšna naj bodo vabila, temveč, kako povabiti sodelavce, prijatelje... le na obred in ne tudi na poročno slavje. Tekst v vabilih za take povabljene  mora biti drugačen. Nekateri pari tem povabljenim vabilo pošljejo kar po meilu. Moje osebno mnenje je, da je vseeno lepše, če jim vabilo osebno izstavita. Velikokrat je sodelavcem in prijateljem jasno, da so povabljeni le na obred. Če podvomita v to, ko se boste med malico ali na kavici pogovarjali o poroki, jim lahko namigneta, da bosta poskrbela tudi za tiste, ki so povabljeni le na obred z manjšo pogostitvijo. Nekateri pari v ta namen naročijo tudi manjšo tortico, ki jo simbolično razrežeta po obredu.
Bolj komplicirana situacija lahko nastane, če imata obred in poročno slavje na enem mestu. V takem primeru se morata zagotovo prepričati, da bodo povabljeni le na obred, res odšli domov, preden se bo začela večerja. V takem primeru vama svetujem, da za take raje pripravita fantovšino in dekliščino, lahko tudi skupaj, kot preporočno zabavo. A ko se bosta odločala, koga kam povabiti, na poroko ali preporočno zabavo, se prepričajta koliko finančno privarčujeta, če pripravita dve zabavi.

 foto: pinterest

http://porocnadekoracija.blogspot.com



Ni komentarjev:

Objavite komentar