sreda, 7. julij 2010

CVETKE

... in to ne tiste cvetke, ki rastejo na travniku ali pa tiste, ki jih prodajajo na tržnici,... temveč tiste cvetke, ki se zgodijo v zakulisju poroke.
Ja, poroka je kot eno velko gledališlče z režiserjem, scenografom, kostumografom, luč mojstrom, maskerjem in frizerjem in seveda z glavnim-a igralcema in stranskimi vlogami ter gledalci. In do sedaj se je še vsaka romantična drama končala srečno! A brez zapletov, tudi tu ne gre. In v takem primeru so organizatorji porok idalni režiserji, ki celotno 'predstavo' izpeljejo brez hibno in so prisotni na sami premieri 'predstave'.
Le kaj bi naredila nevesta, ko ugotovi, da se ji na zadnji plati pozna odtis usnjenega sedeža old timerja? Kaj se zgodi, ko mladoporočenca ugotovita, da jima je zlatar naredil premajhne prstane? Kaj se zgodi, ko se strga nevestina poročna ogleka? Kaj se zgodi, ko nevesta doma pozabi svoj šopek? In kaj delajo svatje medtem ko dobro uro čakaj matičarja in pooblaščenca, ki zamujata? In kaj naredita mladoporočenca, ko se na svatbi pojavijo tudi tisti, ki so bili povabljeni le na obred?
... mnogo je takih cvetk, ob katerih se točijo solze žalosti in solze smeha... A rešitve vedno obstajajo. V tistem trenutku je dobro imeti nekoga, na katerega preložiš delo, ki te v tistem trenutku otesnuje in spravlja v obup.

Še mnogo je cvet, o katerih ne bom pisala, ker so presegle meje vsega :)

In tudi to je čar organizatorja porok.

Ni komentarjev:

Objavite komentar