ponedeljek, 19. julij 2010

KAJ KUPITI IN KAJ IZPOSODITI

Verjetno se vam ob pripravi na poroko večkrat poraja vprašanje: kaj se izplača kupiti in kaj izposoditi.
Ali se splača kupiti kozarce za penino?Ali si jih izposoditi? Cena izposoje kozarca stane od 0,20 - 0,30 EUR. Ali raje najeti catering, ki bo vsem svatom postregel penino?
Priporočam vam najem cateringa. Medtem, ko imate vi civilni obred natakarji poskrbijo za penino. Ni vam potrebno angažirati prijateljev, ki so bili tako kot vsi ostali svatje povabljeni na vajino poroko. Prijateljem je težko reči NE in hkrati bi bili tudi oni radi z vami na slavnostnem obredu. Če kupite kozarce, potrebujete tudi mize, prte. In ne pozabite: na koncu je potrebno vse to tudi pospraviti in oprati.

Kaj pa nakup ali izposoja vaz, ki bodo krasile mize v gostišču ali šotoru. Drage neveste: kaj boste počele z 10 ali še več enakimi vazami. Morda je cena izposoje za kanček nižja od nove vaze. Vendar zavedajte se: kje boste to imele doma kasneje pospravljeno, kdo vam bo vse to dostavil na sam kraj poroke. Ponavadi cvetličarji dostavijo tudi le svoje cvetje in si morate v svoje vaze sami postaviti rožice. Verjetno ste si rekle:'Ah, nič takega!' Ja??? V soboto zjutraj ko boste živčne in se vam bo mudilo, bodo rože v gostilni zadnja skrb. 'Saj bo to naredila priča.' Tudi ona bi se rada mirno pripravila na ta poseben dan.


V teh vročih dneh, nikoli ne vemo ali bo vreme zdržalo ali bo kakšna nevihta. Nič hudega nakup 'arafatov'. Najmanjši problem. In s čim ga boste fiksirali v tla (še posebej, če je asfalt, tlakovci,...). Verjetno si ne predstavljate poroke, da bi celo noč gledali v zrak, kdaj se bo mimo pripodil kakšen črn oblak in boste morali svate zadolžiti:' Če želite biti suhi, si naj vsaka mizi postavi svojo streho.' Kaj???? In koliko jih potrebujete, da boste pod njih spravili vse svate. Dva ali trije na domačem vrtu, v kasnejšem času, res ne bi škodili. Kaj pa 20??? Mislim, da se tudi tu nakup ne obrestuje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar