torek, 9. september 2014

EN KUP NAPAK, ki jih ne bi smelo biti

Zadnje čase slišim čudne zgodbe o tem, kako se na porokah stvari zaštrikajo, ker nihče nič ne ve in nihče za nič ne odgovarja, povsod se varčuje, napake pa si sledijo druga za drugo. Ne bom pisala v katerem znanam hotelu se je to dogajalo.
Civilni obred in takoj za tem še cerkveni obred na prelepi lokaciji. Prepričana sem, da sta mladoporočenca odštela kar nekaj cekinov za izbrano lokacijo. Ko je oseba N, ki je tudi sodelovala na tej poroki prišla na samo lokacijo se ji je vse skupaj zdelo nekoliko čudno: matičarja za poročno mizo, na njej pa križ in le dva stola za mladoporočenca. In je povprašala matičarja. Ta sta ji odvrnila, da je tudi njima čudno da je križ na mizi in da ga lahko umakne, da ga bo na mizo postavila, ko bosta ona končala. Razloži jima, da ni zaposlena v hotelu, da le sodeluje pri poroki. In kako to da sta le dva stola? Kaj pa priči, ali stojita zraven? Ko je vse sama uredila, je prišel ženin in se usedel na stol, ker sta tako rekla matičar in pooblaščenec. In osebi N: 'Ali boste kar sedeli?' Njegov odgovor je bil pritrdilen. Nevesto bo pripeljal oče. 'Ja pripeljal jo bo oče VAM in vam jo bo predal. Mogoče bi bilo lepo, da se postavite za stol in jo pričakate.' Aha.
Po končanem civilnem obredu je takoj sledil cerkveni obred. Oseba N je pela in nosila župniku križ. Kako, zakaj?



Kje je prava organizacija. Kako si lahko privoščijo poroko brez poročnega koordinatorja pred obredom. In vsa ta pasivnost matičarjev. Par plača 170 eur, da pridejo na teren in na koncu ženinu ne znajo svetovati, kako naj počaka svojo izbranko.

Jezi me pasivnost in nestrokovnost. Če so v hotelu poroke le tako nekaj za zraven, naj ukinejo to 'panogo' ali pa naj mladoporočencema zagotovijo nepozaben dan!

Sama se zavedam, da je poroka enkrat in prvič v življenju. Stvari se ne sme prepuščati naklučju. Ljudi je potrebno usmeriti in jim povedati kam in kako naj se postavijo, grejo in kaj sledi. Vedno ko se odločata za lokacijo civilnega obreda se pozanimajta, če obred vodi koordinator, drugače ga pripeljita s sabo.





www.zelimo.si
foto: pinterest.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar