petek, 6. november 2009

OD PONEDELJKA DO PETKA in še čez vikend

V našem poslu je težko določiti urnik obratovanja oziroma uradne ure.
Teden se začne v petek, ko 101 % pripravljamo poroko, ki je naslednji dan. Sobotni urnik se začne zgodaj, zgodaj zjutraj, ko ponavadi še vsi spijo. Jutranje premišljevanje, kaj je še potrebno narediti ter preveriti že vse narejeno, če je res 100%. Veliko fizičnega in še več psihičnega dela in premišljevanja. Sobota se prelije v nedeljo brez spanca. In ko se nekateri že pripravljajo, da bodo šli k nedeljski maši, se mi vračamo z zobotrebci med očmi v domačo posteljo.
In vsi prav dobro vemo, da jutranje spanje ne nadoknadi nočnega. Nekaj uric 'počitka' in že smo zopet v pisarni, ko ponavadi T. pripravlja obračun. Še kakšna urica le ostane za družino.
Ponedeljek je dan za pisarno, kjer pripravljam vse delavne liste za naslednje poroke, naslednjo soboto. Pošiljanje mailov caterig-u z točno določenim številom svatov, ter izbiro menija. Še enkrat s cvetličarko preveriva dekoracijo, ... To je tudi dan, ko se še zadnjič dobimo z mladoporočencema, ko gremo skozi celoten protokol dneva. Tudi torek je čas za preverjanje vseh podatkov. Z Dj-em in animatorjem gremo še enkrat skozi delavne liste in protokol. Torek je tudi dan, ko začnem oblikovno pripravljati sedežne rede in jedilne liste ter dan za sestanke za poroke na gradu Zaprice in druge manjše poroke. V sredo se pisarna preobrazi v delavnico: rezanje papirja, printanje, obrezovanje, leplenje, razporejanje. In kar naenkrat ugotoviš, da je ura toliko, da moraš v varstvo po otroka. Četrtek je dan za finiš. Ponavadi gremo tudi dekleta pomagat fantom pri postavljanju šotora oz. pri obešanju zaves, razporejanju stolov in miz,...
In teden je naokoli.

V ustaljen urnik, pa seveda zmeraj pridejo na vrsto še sestanki za poroke, ki bodo šele čez mesec ali dva, sestanki za druge pripreditve, ki ji pripravljamo.
Včasih je tudi sedma sila kriva, da kakšen dan manjkam v pisarni.

Od pomladi, do sredine jeseni ni čas za počitek in za nedelavne sobote in nedelje. Čas za druženje s prijatelji in družino je pozimi. Seveda pa smo vsi ljudje in si kdaj pa kdaj, kakšno popoldne MORAMO vzeti prosto, predvsem za rojstne dneve naših najmlajših v družini.

In danes je bil dan ko je naše dete praznovalo svoj 2. ROJSTNI DAN.

Vsem, ki so od nas v tem času želeli kakšno storitev se opravičujemo za naš 'izostanek'.

JJ VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN!

Ni komentarjev:

Objavite komentar