četrtek, 26. november 2009

ROŽE, ROŽICE, VRTNICE

Včeraj sva se zopet sestali z našo cvetličarko ter malo pokramljali o novi prihajajoči sezoni ter o rožicah in dekoraciji.
Obljubila je, da bodo tudi na tem področju novosti.
A vse se ustavi pri cenah. Mnogokrat neveste rečejo, da bodo same delale šopek in preostalo dekoracijo, vendar jim to vedno toplo odsvetujem. Pa ne, ker bi želela da pri nas pustijo gore denarja. Rože so zelo delikatna stvar: hitro uvenejo, če niso dobro 'povezane' lahko razpadejo,... Sama imam umetniško žilico, vendar to delo vedno prepustim naši cvetličarki.
Ponavadi cvetličarji znajo svetovati, kakšna rožica paše kateremu dekletu, kakšne oblike šopek spada k tipu obleke, katero boste nosile, katera oblika šopka je bolj praktična,...Vse se da dogovoriti.

In kaj spada k osnovni dekoraciji: nevestin šopek, naprsni šopek za ženina, starše (4x) in priči, aranžma za avto, namizni aranžmaji za prostor kjer bo svatba.

Kot dodatno je dekoracija cerkve (ponekod so cerkve že okrašene in tu žal ne morete imeti besede), aranžma za mizo na cerkvenem in civilnem obredu (ponekod se da dogovoriti, da njihov aranžma zamenjate za svojega, ki je narejen iz enakih cvetlic, kot vaš šopek in ostalo).

Dekoracijo lahko kombinirate z baloni, svečami, različnimi tili ali drugim lahnim blagom. Lepe kombinacije pa nastanejo tudi z kombinacijo naravnih elementov (kamenjem, listjem, sadeži - limonami, jabolki, robidnicami,...)
Kot dopolnilo k namizni dekoraciji spadajo tudi sedežni redi, jedilni listi, zahvalna darilca za svate.

Vsak je v svojem poslu strokovnjak in prepustimo jim njihovo delo, da ga opravijo kot je potrebno. In še nekaj: CENIMO NJIHOVO DELO!



Ni komentarjev:

Objavite komentar