torek, 20. oktober 2009

CIVILNI OBRED

So dnevi, ki so vidno produktivni in dnevi, ko cel dan delaš in na koncu ni nobenega vidnega rezultata. In danes je zame vidno produktiven dan.

Naša nova brošura za sezono porok 2010 je skoraj gotova. Sedaj morajo le še ostali 'pomembni' v podjetju potrditi, če je stvar pripravljena za print.

Med vstavljanjem slik v brošuro sem se spraševala, zakaj so nekateri matični uradi še vedno 'zategnjeni' in ne dovoljujejo civilnega obreda zunaj uradnih prostorov. Letos smo bili zelo žalostni, ko nas je načelnik občine Domžale, ki je odgovoren za poroke, zelo negativno odslovil, češ da obred na prostem - na jasi s potokom in obdanim z gozdom, ni mogoč, ker jasa ni lepa in primerna. Čisto nasprotje je občina Ljubljana. Prijaznost in ustrežljivost na višku. S podpisanimi papirji smo morali zagotoviti: mizo za matičarja, ozvočenje, dekoracijo, slovenski grb, streho v primeru dežja ter pražnje oblečena mladoporočenca. Tako smo izvedli poroko ob Zbiljskem jezeru, na Krimu,...

Tudi občina Kamnik je zelo odprta za želje mladoporočencev. Možen obred na Malem gradu, v Kamniški bistrici in drugje. Res da so nekoli počasni na občini, da dobiš uporabno dovoljenje za uporabo njihovega zemljišča za namen:civilni obred (letos so me klicali na ponedeljek pred soboto, če še rabimo njihovo dovoljenje za civilni obred na Malem gradu), ko pa smo mi morali en mesec po rezervaciji termina posredovati občinsko dovoljenje matičnemu uradu. Vsi smo bili rahlo jezeni, a smo se veliko naučili. Poroka je zato žal potekala na drugi lokaciji.

Tudi še na drugih matičnih uradih smo naleteli na pozitivno razmišljanje glede civilnih obredov izven uradnih prostorov.

Zanimiva je bila ideja dveh bodočih mladoporočencev: SEDMERA JEZERA. Kako se je stvar končala žal ne vem.
Civilni obred v Komendi - Slovenski hram 2009



Poroka na Krimu 2009




Poroka na Gornje radgonskem gradu 2009




Poroka ob Zbiljskem jezeru 2009















Ni komentarjev:

Objavite komentar