četrtek, 8. oktober 2009

KOLIKO DAMO SLOVENCI ZA POROKO

Angleži začnejo pri 20 000 funtih, naš narod pa že težko preseže 10 000 EUR (seveda to ne velja za vse)

Ko sva se z t. odpravila po sejmu sva videla ogromnooo SUPER stvari. Že vabila so uauu! In kakšne ideje za zahvale za svate: morda le ena od njih - tema poroke so bili metulji, za zahvala pa sta dala modelček za delanje piškotov v obliki metulja. In kaj dajemo slovenci??? FOTOGRAFIJE, KONFETE, in tu se idejni svet konča. Pri angležih in američanih je mnogokrat v navadi da za zahvalo podarijo fotoaparat za enkratno uporabo, na kartončku v katerega je ovit, pišeta njuni imeni in datum - PRAKTIČNO (ja saj vem, da ima danes že vsak svojega digitalca). Všeč so mi tudi njihovi bombončki, čokoladice, ... ki jih namesto konfetov pripravijo v lične paketke za svate ali pa vse to nasujejo na stojala in postavijo na mize za otroke in ostale sladkosnede. Tako pisano vse zgleda.
Tudi pri špalirju in rižu so postali bolj uvidevni: MEHURČKI - mini epruvetke z trojno luknjico za mehurčke ali v obliki mini kozarčov za penino ali v obliki tro nadstropne poročne torte in res zgleda kulsko.
Stojnice z živimi bendi sva preskočila, prav tako fotografe in snemalce. Sem pa opazila, da imajo še vedno ogromno albumov z klasično limanimi fotografijami in manj fotoknjige.
Kratek čas sva se ustavila pred modno pisto - kakšne show!!! Tudi če te ne zanimajo obleke, je nastop manekenk fantastičen, scenarij še bolj.
Na koncu sva prišla v najbolj dišeč in cvetoč predel sejma: cvetličarji. Tu ne bom zgubljala besed, ker slovenci nismo pripravljeni dati toliko denarja za res domiselne aranžmaje. Niso nič posebnega, tudi cvetje v njih ne npr: veliko dalij, zelenja, vrtnic, vendar stvari so ogromne. Izgleda tako enostavno in tako lepo.

V spominu so mi ostali še stojnica z čokoladnim foundijem (to se je tudi pri nas že počasi prijelo), po katerih so tekle bela, črna, roza, modra in druge barve čokolad. Fontane so bile visoke tudi meter in več.

Inovativni so tudi pri izbiri stričkov - njega in nje, za na vrh torte. Npr. po vajini fotografiji naredijo model ženina in neveste (cena od 80 funtov naprej).

Za tiste pa ki vas zanima kako je z oblekami: klasika kot pri nas.

Vesela sem bila tudi mnogih uredništev, ki izdajajo poročne revije. Nakupila sva jih toliko, da sva komaj nesla do hotela. In ker imamo svojo podružnico tudi na Dobrni, so vse mogle biti po dvoje.

Po treh urah je sledil odmor v arabski restavraciji.

Žal slik iz sejma ni, ker je fotografiranje prepovedano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar