petek, 16. oktober 2009

PRIJATELJI

Ko si mlad in hodiš še v šolo imaš vsak dan čas za prijatelje. Čas ko začneš hoditi v službo, postaviš prijatelje nekoliko na stranski tir, da osvojiš ritem delavnika in nato zopet navežeš tesnejše stike z njimi. In ko pride družina ter otroci je najmanj časa za prijatelje.
Zato jih želiš na različne načine vključiti v svoj vsakdanj. In kaj je najslabša varianta povezanosti prijateljev in tebe /mene: da ti pomaga v tvojem lastnem podjetju. Na koncu je še vedno prevladal denar in lubosumje. IN ŽAL MI JE ZA TO! Na ta način sva izgubila že mnogo prijateljev. Ne vem, ali se ne zavedajo da imeti svoje podjetje je kot imeti še enega otroka, ki je vedno v puberteti in ti vedno dela preglavice. Ni minute in ni dneva, ko ne bi mislil nanj, premleval, kako uspešen dan je za tabo ali kako naporno delo te še čaka. Tu je še denar - vsakega delavca plačava bolj pošteno kot sebe, ker se zavedava, da čas za naju še pride. Vendar midva uživava v tem in vedela sva v kaj se spuščava preden sva začela. Če se ne bi pogovorila o tem, da žal vikendov in večerov ne bova preživljala skupaj, bi najin zakon propadel v mesecu.
Krog prijateljev se krči - a morda, to sploh niso bili pravi prijatelji? Morda je sedaj tisti čas, ko gredo ljudje s katerimi se družiš že od malih nog skozi sito, nekateri ostanejo zgoraj in gredo sami svojo pot, tisti ki padejo na dno pa gredo s teboj po poti naprej.

Uživajmo v vikendu sami s seboj ali s prijatelji!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar