nedelja, 11. oktober 2009

MIRNA NEDELJA

Verjetno si je težko predstavljati, kako naporne so nedelje, če si organizator-ka porok. Celo soboto od cca 6ih zjutraj, pa vse do nedelje ponoči oz. jutra garamo: zadnji detajli, dekoracija, priprava miz,... In nato sprejem mladoporočencev, s katerimi preživimo celotno svatbo; mi v zakulisju, onedva kot zvezdi večera.
V jutranjih urah se nekateri odpravimo spat, drugi pa pospravljat. Ko se zbudiš v času kosila je utrujenost tako močna, da te spanec premaga nazaj v sanje.

Danes ni bilo nič od tega. Res da je bila jutanja budilka: MAMI, zgodnja (ob 6ih), je bila nedelja resnično leta. Lepo, toplo vreme in vsi trije smo lako bili skupaj. Malo zunaj, kljub vsemu se je popoldanski spanec tudi prilegel in popoldanski družinski obiski.

Ko smo se vračali, nismo mogli mimo pečenega kostanja, kljub temu, da smo se pred tem že najedli sladic. Upam, da bomo kmalu našli čas in se sami odpravili v gozd, se igrat z jesenskim listjem in iskat kostanj. Jesen je resnično lep letni čas - ko nam narava ponuja več, kot lahko sprejemamo: rdeče obarvano nebo, dišečo naravo, slastno grozdje, kostanjeve specialitete, okrasne buče, babice kuhajo marmelado,... in skupaj z naravo se počasi vsi umirjamo.

Še pet dni in spet bo vikend !!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar